Sjungande tanter...

Här är det 3 tanter som står och sjunger på en rysk marknad.


Sovjetisk flagga


Snigel


Klocktorn


Арбатская метро (Arbatskaya tunnelbane-station)

Så här ser Arbatskaya tunnelbane-station ut. Tycker den ser lite smått häftig ut på utsidan....





Vasiljev-katedralen


Fontän av blommor


Don't harm the cows!!!



BEATLES


Titta, jag flyger!


Näcken


Kvass (квас)

Kvass är ju en typisk rysk, lite söt dryck, som är jättepopuolär i Ryssland på somrarna. Hittade det här receptet på nätet, om någon vill testa hemmagjord kvass. Har inte testat receptet själv, men tänkte att det kunde vara en kul grej för er som gillar att testa nya grejer. Kvass har en vääääldigt låg alkohol-halt, alkoholen finns där, men det är ingen risk att man riskererar att märka av det.

Kvass:

1 kg torkat rågbröd (gärna olika sorter)
750 g socker
ev. 2 msk torkad mynta
ev. 10-15 svartvinbärsblad
2-3 msk flytande öljäst eller 25 g bakjäst
ca 50 g russin

Skär rågbrödet i bitar och torka i ungen på svag värme. Lägg de torkade
bitarna i en stor behållare. Häll över kokhett vatten och låt det hela
stå och dra i 12 timmar. Om du vill tillsätta mynta och svartvinbärsblad
ska dessa kokas upp var för sig och låtas stå i 5 timmar. Sila upp
vätskan från brödblandningen i en annan behållare och blanda eventuellt
med vätskan från myntan och svartvinbärsbladen. Tillsätt sockret, som
blandats under upphettning med 0,5 liter vatten, och jästen. Rör om och
låt stå 4 timmar. Ta bort skummet och häll vätskan på flaskor (fyll dem
bara till 2/3). Lägg några russin i varje flaska, tillslut väl och låt
dem stå svalt i 3-5 dagar, eller tills det att russinen flutit upp till
ytan och eventuellt slam lagt sig på botten. Häll så försiktigt över den
klara drycken i nya flaskor och kyl väl före användning.


Lenin's Mausoleum


Välkommen till min nya blogg om Ryssland!

Tänkte blogga liite om Ryssland på den här bloggen och lägga upp en massa bilder från när jag bodde i Ryssland.




RSS 2.0